Cum conturăm sprâncenele

Cum conturăm sprâncenele
Emilia Ungureanu

Machiajul reprezinta frumusete, iar frumusetea acestuia tine de culorile alese ( sa avem un gradient corect ) , de locul unde le aplicam , cum le aplicam si nu de cantitatea de produs folosita. Machiajul trebuie folosit pentru a sculpta si sublinia cu arta si maiestrie trasaturile fiecarei persoane. Tocmai de aceea , pentru inceput , as vrea sa va vorbesc despre cel mai important element al fetei , din punctul meu de vedere, si anume: SPRANCENELE.

Sprancenele sunt cele care ofera expresivitate fetei, contureaza personalitatea unei persoane si exprima prin mobilitatea lor anumite stari afective. In procesul de conturare si stilizare a sprancenelor trebuie sa tinem cont de caracterele morfologice ale fetei, incercand sa le dam o forma cat mai armonioasa care sa evidentieze cat mai bine personalitatea . Daca nu sunt pensate sau conturate corespunzator, atunci si machiajul isi va pierde farmecul. Degeaba este machiajul realizat correct, daca sprancenele lasa de dorit si nu au o forma corespunzatoare trasaturilor fetei . De aceea este foarte important sa cunoastem regulile de stilizare a acestora.

In primul rand vom tine cont de culoarea acestora, care trebuie sa fie intotdeauna nuanta ta naturala sau o nuanta mai deschisa  , niciodata mai inchisa ( in niciun caz NEGRU !!! )

La orice spranceana vom intalni 3 parti :

 1. Baza – partea cea mai ingrosata

 2. Centrul sprancenei – partea cea mai arcuita

 3. Varful sprancenei – partea cea mai subtire

Pentru a afla punctual unde incepe si unde se termina o spranceana, precum si punctual cel mai inalt al acesteia, vom respecta urmatorii pasi :

 • Punctul de unde incepe spranceana : il vom determina in functie de pozitia ochilor, daca acestia sunt apropiati sau departati :

 • Pentru ochii apropiati vom proceda in felul urmator : cu ajutorul unei pensule, o vom aseza in pozitie verticala, sprijinita de baza nasului si urmarim punctul in care aceasta intalneste spranceana

 • Pentru ochii departati vom proceda in felul urmator : cu ajutorul unei pensule, o vom aseza in pozitie verticala, sprijinita de aripa laterala a nasului si urmarim punctul in care aceasta intalneste spranceana

 • punctul cel mai inalt al sprancenei ( arcuirea ) : vom pozitiona pensula la baza nasului si o vom misca pe diagonala pana in punctul in care trece pe langa iris ( in momentul in care privirea este drept inainte )

 • Punctul unde se termina spranceana : vom pozitiona pensula la baza nasului si o vom misca pe diagonala pana in punctul in care intalneste coltul exterior al ochiului.

Avand culoarea stabilita si regulile necesare , putem trece la conturarea acestora.

Cu o pensula ferma, mica si taiata drept sau in unghi, vom incepe sa conturam partea inferioara a sprancenei , cat mai aproape de zona arcadei , deoarece partea cea mai intense trebuie sa fie acolo , iar partea de inceput si cea de final a sprancenei reprezinta zonele cele mai deschise, astfel incat sa nu avem aceeasi intensitate pe toata lungimea sprancenei.  Vom contura partea inferioara printr-o linie trasata cu ajutorul unui fard de sprancene de pe care vom aplica prin mici tuse acelasi fard in directia cresterii firelor de par, cu miscari repetate pe portiuni mici. La final, pentru definirea acesteia vom folosi un corrector, urmarind linia inferioara a sprancenei, iar daca spranceana ne permite , putem defini in acelasi mod si partea superioara a acesteia.

Sper sa va fie de ajutor si va urez mult success in conturarea cat mai multor sprancene !

1 Comment

 1. Neha Shah 6 ani ago

  What brush is suitable for eyebrow definition. Please suggest

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*